Балківська сільська

 бібліотека - філіал

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Квітень » 9 » ЗВЕ ВЕЛИКДЕНЬ НА ГОСТИНИ!
14:17
ЗВЕ ВЕЛИКДЕНЬ НА ГОСТИНИ!

                                                                     ЗВЕ ВЕЛИКДЕНЬ НА ГОСТИНИ!

ВЕЛИКДЕНЬ – одне з найвизначніших народних свят, яке впродовж багатьох тисячоліть займає на території України серед календарних свят наших предків одне з найпочесніших місць. Витоки цього свята сягають глибини не віків, а тисячоліть. І хоч походження свята стерлося в людській пам’яті, його календарно-обрядові особливості дозволяють осягнути витоки виникнення та етапи розвитку в часі.
Чому Пасха по-різному святкується щороку? Чому ми освячуємо паски, писанки і запалюємо свічки на Великдень? Ці традиції давно увійшли в наш побут, а от коли і чому саме так повелося, читачі можуть дізнатися, ознайомившись з тематичною викладкою під назвою «ЙДЕ ВЕЛИКДЕНЬ ПО ЗЕМЛІ», чудовим доповненням якої стали поробки з бісеру у вигляді верби Федоренко Наталії та вишивки «Христос воскрес» Олійник Даші.

      Щоб зацікавити та краще ознайомити наших користувачів зі світовими звичаями та обрядами Великоднього свята наша бібліотека-філіал підготувала цікаву онлайн-подорож «Великодня писанка: краса розмаїття». Також, в Інтернеті всі охочі самостійно зможуть знайти потрібну їм інформацію, а зокрема: рецепти різних традиційних страв, нові ідеї оздоблення писанки, звичаї українців на Великдень та пов’язані з ними символічні дійства, легенди, що сягають у глибину віків і шанобливо передаються українцями із покоління в покоління.
        Сподіваємось, що заходи, які підготувала бібліотека для своїх користувачів напередодні Великодня, не залишать байдужими нікого і кожен зможе взяти для себе якусь цікаву і корисну інформацію.
 

Тож, вітаємо усіх із найсвітлішим святом – Великоднем! Нехай разом із церковними дзвонами Пасха увійде до кожної оселі, даруючи радість, віру, надію та любов! Нехай ваші домівки наповняться затишком, теплом, щастям та благополуччям. Зичимо Вам здоров`я, миру і Божої благодаті. Нехай Господня ласка зігріває Вас і Ваші родини. Христос воскрес!


З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаєм!
Жити в радості й любові від душі бажаєм!
Запашною нехай буде Великодня Паска!
І до віку буде з Вами світла Божа ласка!
Хай Божа матір Вас охороняє,
А Дух Святий здоров'я посилає.
Господь дарує Ангела з небес!
- Христос Воскрес!

- Воістину воскрес!

Переглядів: 445 | Додав: balkibib | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Пошук
Мапа відвідувань
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 242

Copyright Балківська сільська бібліотека - філіал
© 2024
Конструктор сайтів - uCoz